Vánoční koncert ASONANCE

Asonance


Keltská skupina ASONANCE - irské a skotské písně, songy a balady.


Vánoční koncert Asonance 2016

KDE

  • SEMILASSO - Palackého třída 126, 612 00 Brno 

KDY

  • ve středu 21. prosince 2016 od 20 h.

JAK

  • oslava keltského zimního slunovratu MEÁN GEIMHRIDH

ZAČ

  • 260,- / 290,-

Předprodej v Kudrnovském Vobchůdku - odjezdový podchod brněnského Hlavního nádraží ČD, Nádražní 1
Po - Pá 8-18 hod, So 8-12 hod • 608 925 393, 542 210 660 • prodejna@vobchudekkudrna.cz


Asonance je česká folková skupina se zaměřením na skotské a irské lidové balady a písně, instrumentální skladby a tance. Skupina byla založena v roce 1976 na pražském gymnáziu Jana Nerudy. Původní repertoár skupiny byl směsí folku a country, později americké a britské balady, které skupinu přivedly k lidové hudbě britských ostrovů. Skupinou prošlo téměř 30 různých osob, až vykrystalizovalo její současné 11členné složení. Začátkem 21. století dostal zvuk Asonance modernější háv s příchodem bicích nástrojů a s nástupem rockovějších aranží lidových písní. Koncem roku 2014 skupina vydala své 9. řadové album.

ukázka na YOUTUBE zde ...

video trailer na koncert


asn

Obsazení

  • Jan Lašťovička: umělecký vedoucí, irské loketní dudy, vokály, kytara, buzuki, elektrická kytara
  • Hana Horká: sólovy zpěv, vokály, perkuse
  • Blanka Lašťovičková: sólový zpěv, vokály, bodhrán, perkuse
  • Klára Lašťovičková: příčná flétna, whistle, sólový zpěv, vokály
  • Anežka Kufová: příčná flétna, whistle
  • Luboš Pick: basová kytara, kytara, buzuki, vokály
  • Jan Ráb: housle
  • Mirko Rokyta: klávesy
  • Roman Slaboch: sólový zpěv, vokály
  • Petr Bohuslav: sólový zpěv, vokály
  • David Růžička: bicí

Diskografie

asn

  • Dva havrani (1992)
  • Duše mé lásky (1994)
  • Asonance 1 & 2 (1995)
  • Čarodějnice z Amesbury (1996)
  • Má pravá láska (1997)
  • Asonance Live (1998)
  • Alison Gross (2000)
  • Vzdálené ostrovy (2003)
  • Jestřáb (2006)
  • Království keltů (2010)
  • Tesař z Nazareta (2014)

Oficiální web skupiny: www.asonance.cz