Korsika - jednodenní túry

Za zážitky bez obav

Korsika - jednodenní túry

13 dní / 20 800 Kč
výběr zájezdu
 Zvolte typ zájezdu
Destinace
 Zvolte destinaci
Termín
Odjezd
+/-
Návrat
+/-
Cena
Cena od
Cena do
Ubytování

Strava

Doprava


Náročnost
Náročnost

Termíny

29. 6. - 11. 7. 2024
č. zájezdu: 224863A-01
cena 20 800 Kč
17. 8. - 29. 8. 2024
č. zájezdu: 224863A-02
cena 20 800 Kč
Nominace odeslána Vaše nominace byla úspěšně odeslána do našeho systému. Děkujeme za zájem.

nalehko po nejhornatějším ostrově Středomoří

Kolik z vás už objevilo perlu Středomoří? A na kolik z vás ještě Korsika čeká? Rozeklané horské štíty, skalní věže, kaňony, soutěsky, kaskády, křišťálově čistá jezera, polodivoká prasata, romantické pláže, kouzelné zátoky,půvabná města s atmosférou, všudypřítomný kult osobnosti Napoleona Bonaparte, vynikající vína ... a tak bychom mohli pokračovat. Nemluvě o kaštanech, ze kterých se vyrábí téměř vše od chleba až po pivo. Ale také historie plná bojů, touhy po samostatnosti a krvavé vendety. To všechno je Korsika. Ohromné množství přírodních krás na příjemně malém prostoru. Milujete-li hory, pak vám tento krásný, rozmanitý ostrov beznadějně učaruje. Díky pečlivě připravenému programu nepřijdete o výstupy na nejznámější dvoutisícovky, včetně nejvyšší hory ostrova, projdete si nalehko nádhernou korsickou přírodu a zároveň se stihnete dosyta okoupat v moři. Abyste si dovolenou mohli opravdu užít, budeme vám dvakrát denně vařit z naší polní kuchyně.

Léty prověřený program zahrnující výstupy na nejkrásnější vrcholy, koupání v kaskádách i v moři.

Cena nezahrnuje

  • fakultativní plavbu lodí pod útesy v Bonifaciu (cca 17 EUR)

Průvodci

Václav Kroulík

17. 8. - 29. 8. 2024 / č.zájezdu 224863A-02

Pohodář s láskou k horám a outdooru obecně. Milovník dobré kávy, té ručně namleté, uvařené v moka konvičce. Nadšenec do trailového běhu a canicrossu, který běhá se svým australským ovčákem. V zimě ho můžete potkat v Jizerkách nebo Kruškách na běžkách. Líbilo se mu v Ománu, kde prozkoumal hory, ...

Dozvědět se více

Videa

Program zájezdu

1. – 2. den

Odpolední odjezd z Brna a cesta nonstop přes Rakousko do Itálie, přejezd trajektem na Korsiku, koupání v moři. Průjezd soutěskou Scala di Santa Regina, nocleh v kempu přímo pod Monte Cinto - nejvyšší horou Korsiky.

3. den

Podnikneme túru po části legendární trasy GR 20 ze sedla Col de Vergio k nádhernému horskému jezeru LAC DE NINO se stády polodivokých koní, krav a korsických čuníků (↑ 800 m ↓ 900 ↔ 14 km / 6 - 7 hod.)

4. den

Další celodenní náročný výstup nás bude čekat kolem modravého ledovcového jezera Lac du Cinto na nejvyšší horu ostrova MONTE CINTO (2.706 m) (↑ 1.700 m ↓ 1.700 m ↔ 10+10 km / 12 - 14 hod.) (výstup pouze k jezeru a zpět: ↑ 1.300 m ↓ 1.300 m ↔ 8+8 km / 10 hod.) 

5. den

Celodenní dobrodružná túra k pramenům řeky Golo a dále pak pod „korsický Matterhorn“ - PAGLIA ORBA (2.525 m)  (↑ 700 m ↓ 700 m ↔ 12 km / 9 hod.)

6. den

Navštívíme historické město CORTE v srdci ostrova s pevností Orlí hnízdo a na rozchození podnikneme půldenní túru do soutěsky TAVIGNANO s možností koupání v křišťálově čistých tůních (↑ 400 m ↓ 400 m ↔ 8+8 km / 8 hod.)

7. den

Průstup hlubokou soutěskou SPELUNCA s mnoha průzračnými sladkovodními tůněmi a parádním koupáním. Podvečerní koupačka v moři na oblázkové pláži v zálivu u Porta (↑ 300 m ↓ 800 m ↔ 11 km / 4 hod.)

8. den

Túra do zkamenělého světa, jakoby navrženého Salvadorem Dalím – famózního skalního města z oranžovo-červené žuly LES CALANCHES. Odpoledne a večer v PORTU, možnost koupání v moři, zájemci budou moci navštívit historickou obrannou věž a mořské akvárium (↑ 300 m ↓ 300 m ↔ 5 km / 2,5 hod.)

9. den

Odpočinkovější den, během kterého budeme přejíždět na jih ostrova do oblasti tzv. „Korsických Dolomit“, do kraje žulových balvanů a borovic, mezi nimiž se zrcadlí horské jezero L´OSPEDALE. Cestou se určitě zastavíme i na vykoupání u moře 

10. den

Podnikneme fascinující okružní výlet divokou, skalnatou krajinou kolem BAVELSKÝCH JEHEL. Nejzdatnější jedinci si budou moci vylézt až na vyhlídkovou Věž č. III (1.611 m) (↑ 700 m ↓ 700 m ↔ 11 km / 5-7 hod.)

11. den

Téměř třičtvrtě denní návštěva nejjižnějšího a snad nejkrásnějšího města ostrova BONIFACIA, které je postavené na 80 m vysokých vápencových útesech. Fakultativní plavba lodičkou podél útesů (cca 17 EUR). Zájemci též budou moci vyrazit na výlet po útesech s parádními výhledy až na nedalekou Sardínii.

12. – 13. den

Poslední koupání v osvěžujícím moři, nákupy sýrů, vín a dalších specialit v přístavním městě BASTIA, trajekt do Livorna, cesta přes Itálii a Rakousko do Brna.

Ubytování

Nocovat budeme 10 noci ve vlastních stanech a spacácích. Pokud vlastní vybavení na kempování nemáte, můžete si jej zapůjčit z naší kudrnovské půjčovny. Pro větší pohodlí vystřídáme během pobytu pouze čtyři kempy (5 nocí, 2 noci, 2 noci, 1 noc). Kempy se svou úrovní liší. Poznáme jednodušší horské kempy, ale také kempy v kategorii **** vybavené bazény a dalšími výdobytky. Zásuvky odpovídají českým standardům, není tedy zapotřebí žádné speciální redukce.

Strava

Během zájezdu je zajištěna oblíbená kudrnovská polopenze (snídaně a teplá večeře) připravovaná ve speciální "cestovní kuchyni". Polopenze začne 2. den zájezdu večeří a skončí 12. den zájezd studeným večeřovým balíčkem na cestu. K přípravě používáme kvalitní suroviny od osvědčených dodavatelů, které doplňujeme čerstvými potravinami z místních zdrojů (převážně čerstvá zelenina a ovoce, pečivo). Pokrmy připravujeme s ohledem na typ zájezdu, odpovídající výkon a správné výživové hodnoty. Uspokojíme i specifické potřeby strávníků, kteří mají různá omezení, jako například celiakii nebo intoleranci laktózy, ale také vegetariány (jakékoliv specifické požadavky je potřeba nahlásit předem). Podrobnější informace najdete na www.kudrna.cz/stravovani. Bude-li to vyžadovat program, dostanete někdy místo večeře teplý oběd nebo odpolední jídlo či balíček na cestu. Ostatní stravování během dne je ve vlastní režii, můžete si vzít svačinky z domova nebo se občerstvit na některé z místních horských chat během túr. Během zájezdu bude možné si alespoň obden dokoupit čerstvé pečivo a další běžné potraviny.

Doprava

Doprava bude zajištěna zájezdovým autobusem zahraniční výroby.

Nástupní místa

Brno - Zvonařka

Náročnost

Zájezd odpovídá náročnosti č. 3-4 z 5 bodové škály a je určen turistům se zkušenostmi s vysokohorskou turistikou. Budeme se pohybovat v poměrně vysoké nadmořské výšce, v často kamenitém, suťovitém terénu a dlouhému stoupání a klesání se nevyhneme. Dobrá kondice a zkušenosti s turistikou v horách jsou tedy základním předpokladem pro pohodové zvládnutí všech túr. Během zájezdu budeme podnikat pouze jednodenní výlety. Při těchto výletech bude naše průměrné denní převýšení 800 – 1.000 výškových metrů. Nejvíce fyzicky náročný bude výstup na nejvyšší horu ostrova Monte Cinto, kdy bude denní převýšení cca 1.600 m (nahoru i dolů). Volitelný výstup na Paglia Orba je náročný a to zejména technicky. Nachází se zde několik exponovaných nezajištěných úseků, kde je vyžadována odolnost proti závratím a při němž je občas zapotřebí používat techniku tří pevných bodů. 

Další info

Počasí
Korsika se nachází v oblasti tzv. středomořského podnebí. Na horách obvykle panují příjemná tepla, na pobřeží nás pak mohou potkat již pravá subtropická vedra. V horách by nás neměly zaskočit případné dešťové, popř. ani sněhové přeháňky, i když bývají v tomto období většinou vzácné. Budeme se pohybovat v nadmořských výškách i nad 2.500 m. Počítejte také s tím, že v horských oblastech ostrova může být někdy docela větrno. Nepodceňujte proto oblečení do tepla i do zimy. Voda v moři i v horských kaskádách bývá ideální ke koupání.

Cestovní doklady
Do navštívené země nám stačí platný občanský průkaz. 

Cestujeme společně se skupinou Korsika - GR 20.

Ostatní podrobné pokyny k zájezdu (tzv. rodokaps) obdržíte v dostatečném předstihu tak, abyste se mohli na zájezd v klidu připravit. Nejpozději však týden před odjezdem.

Články

Korsická GR20 v době pandemie

Dalibor "Robi" Mahel

Domníváte-li se, že Korsika v době pandemie – o prázdninách 2020 – zůstala opuštěná, hluboce se mýlíte. Hned poté, co se koncem ja...

více

Korsika - tak trochu jiná Francie

Bára Kovaříková, Honza Haruda

Francie rovná se Paříž. Že s tím srovnáním úplně nesouhlasíte? Tak to je nás víc. Francie to není jen móda, rušné ulice Champs Ély...

více

Za prasaty na Korsiku

Milan Jána a Tomáš "Ochma" Procházka

Za devatero horami, devatero řekami a devatero dálnicemi leží uprostřed hlubokého moře Smaragdový ostrov. Ostrov zvaný Korsika. Op...

více

Korsické cyklotoulky

Ruda Růžička

Korsiku poznáte nejlépe ze sedla kola. Napoleonův ostrov je protkán mnoha hrbolatými silničkami. Klikatí se těsně kolem větrného p...

více

Podobné zájezdy

Hory a národní parky Skotska

Hory a národní parky Skotska

12. 7. - 26. 7. 2024 Chci to vidět
Korsika - GR 20

Korsika - GR 20

29. 6. - 11. 7. 2024 Chci to vidět
Madeira - jednodenní túry

Madeira - jednodenní túry

17. 5. - 24. 5. 2024 Chci to vidět
Národní park Hohe Tauern

Národní park Hohe Tauern

21. 8. - 25. 8. 2024 Chci to vidět
Švýcarsko - Engadin na kole i pěšky

Švýcarsko - Engadin na kole i pěšky

28. 7. - 4. 8. 2024 Chci to vidět
Švýcarsko - turistika v Bernských Alpách

Švýcarsko - turistika v Bernských Alpách

5. 8. - 11. 8. 2024 Chci to vidět
Švýcarsko - Walliské Alpy

Švýcarsko - Walliské Alpy

18. 8. - 25. 8. 2024 Chci to vidět
Turistika v levandulové Provence

Turistika v levandulové Provence

5. 7. - 14. 7. 2024 Chci to vidět