Koncert Asonance

výběr zájezdu
 Zvolte typ zájezdu
Destinace
 Zvolte destinaci
Termín
Odjezd
+/-
Návrat
+/-
Cena
Cena od
Cena do
Ubytování

Strava

Doprava


Náročnost
Náročnost

Koncert Asonance

Keltská skupina ASONANCE - irské a skotské písně, songy a balady

  • KDE - SEMILASSO - Palackého třída 126, 612 00 Brno 
  • KDY - ve středu 18. prosince 2019 od 20 h.
  • JAK - oslava keltského zimního slunovratu MEÁN GEIMHRIDH
  • ZAČ - 290,- / 350,-


PŘEDPRODEJ

na pobočce CK Kudrna, Lidická 17 (prodejna Husky), Brno
Po - Čt 9-17 hod (12-13 přestávka), Pá 9-16 hod (12-13 přestávka) • brno@kudrna.cz

FACEBOOK

pozvěte i kamarády přes https://www.facebook.com/events/520114625469379/

Asonance je česká folková skupina se zaměřením na skotské a irské lidové balady a písně, instrumentální skladby a tance. Skupina byla založena v roce 1976 na pražském gymnáziu Jana Nerudy. Původní repertoár skupiny byl směsí folku a country, později americké a britské balady, které skupinu přivedly k lidové hudbě britských ostrovů. Skupinou prošlo téměř 30 různých osob, až vykrystalizovalo její současné 11členné složení. Začátkem 21. století dostal zvuk Asonance modernější háv s příchodem bicích nástrojů a s nástupem rockovějších aranží lidových písní. Koncem roku 2014 skupina vydala své 9. řadové album.

ukázka na YOUTUBE zde ...

video > úvodní představovací píseň ASONANCE z brněnského vánočního koncertu v roce 2013

Obsazení

  • Jan Lašťovička: umělecký vedoucí, irské loketní dudy, vokály, kytara, buzuki, elektrická kytara
  • Hana Horká: sólovy zpěv, vokály, perkuse
  • Blanka Lašťovičková: sólový zpěv, vokály, bodhrán, perkuse
  • Klára Lašťovičková: příčná flétna, whistle, sólový zpěv, vokály
  • Danča Vránová: příčná flétna, whistle
  • Luboš Pick: basová kytara, kytara, buzuki, vokály
  • Jan Ráb: housle
  • Mirko Rokyta: klávesy
  • Roman Slaboch: sólový zpěv, vokály
  • Petr Bohuslav: sólový zpěv, vokály
  • Jan Gajdoš Doležal: bicí

Diskografie

  • Dva havrani (1992)
  • Duše mé lásky (1994)
  • Asonance 1 & 2 (1995)
  • Čarodějnice z Amesbury (1996)
  • Má pravá láska (1997)
  • Asonance Live (1998)
  • Alison Gross (2000)
  • Vzdálené ostrovy (2003)
  • Jestřáb (2006)
  • Království keltů (2010)
  • Tesař z Nazareta (2014)
  • Návrat krále (2019)
    po 5 létech vydává ASONANCE novou "desku", kterou slavnostně představí na tomto vánočním koncertu. Bude i možnost si tento titul v předsálí zakoupit pro umocnění vaší vánoční atmosféry.

Oficiální web skupiny: www.asonance.cz