Dolomity Grand Tour s bikem

Za zážitky bez obav

Dolomity Grand Tour s bikem

výběr zájezdu
 Zvolte typ zájezdu
Destinace
 Zvolte destinaci
Termín
Odjezd
+/-
Návrat
+/-
Cena
Cena od
Cena do
Ubytování

Strava

Doprava


Náročnost
Náročnost
Autor textu Ruda Růžička

Grand Tour, známý etapový přejezd východních Dolomit, zvaný Grand Tour můžete objet v obou směrech. Jeho délka je 342 km a převýšení 7857 m až 8897 m. Italské Dolomity nabízejí nádherné bikové trasy ve čtyřech oblastech: Val di Fiemme, Val di Fassa, Primiero a Valsugana. Trasy tohoto cyklistického projektu mají tři obtížnosti a klikatí se i kolem horských masívů Latemar, Catinaccio a Sella, díky nimž nechybí pořádné stoupáky na dokonalé prověření fyzičky.

Kromě sápání se do mohutných stoupáků, je samozřejmě ve výšce nad 2000 m také na co koukat. Pohoří Lagorai nebo Pale di San Martino, které Unesco uznalo za „Dědictví lidstva“. V červnu, kdy jsou ještě lanovky mimo provoz, je to celkem pěkná fuška, ale kdo by se nechtěl ve výjezdech pěkně z plných plic nadýchat horského vzduchu? V srpnu vás však už lanovka vyveze do opojných výšek. Na mnoha vysokohorských chatách vám rádi natočí osvěžující pivko. Což je kromě dechberoucích výhledů, jistě i další motivací k nekonečnému stoupání. V sedle Costalunga zaparkujete svůj zaprášený bike hned vedle nablýskaných chopperů. A s potetovanými ridery pak svlažíte hrdlo několika doušky (či tupláky) místnío Radlera.

Na kopcích je krásné to, že co po šotolině nastoupáte, to si na druhé straně zase pěkně po kořenech sjedete dolů. A terény ty jsou tady opravdu hodnotné. Chvílemi se řítíte po kamenech a kořenech, možná s podobnými pocity, jaké mají elitní kolegové bikeři na světových pohárech. V dolomitských pěti etapách si bohatě poladíte vytrvalost, stejně jako techniku v členitém terénu. Mohu jedině vřele doporučit, ať už na rozehřátí před sezonou, tak i na pořádný vícedenní biking uprostřed léta. Klima v sedlech je velmi příznivé a ve sjezdech obzvláště. Terény v oblasti Val di Fassa a Val di Fiemme, nabízejí obrovský potenciál nejen pro zimní běžkové cross country, ale i pro parádní mountainbiking, takže kultovní túru Dolomity Grand Tour je potřeba rozhodně zažít. Alespoň jednou za život. Podávejte v kombinaci s dobrým bikem a skvělou partou. Pak je tento povedený koktejl (i bez ledu) naprosto brilantní.

Další MTB akce naleznete ZDE

Fotogalerie

Videa