Pura Vida (dobrý den) Kostariko

Za zážitky bez obav

Pura Vida (dobrý den) Kostariko

výběr zájezdu
 Zvolte typ zájezdu
Destinace
 Zvolte destinaci
Termín
Odjezd
+/-
Návrat
+/-
Cena
Cena od
Cena do
Ubytování

Strava

Doprava


Náročnost
Náročnost
Autor textu Dana Simonová

První 2 dny v Kostarice

Zdravím z Kostariky. Přiletěli jsme předevčírem a jsme tedy teprve na začátku naší cesty.
Z Prahy jsme letěli s Lufthansou přes Frankfurt přímo do San José. V Praze jsme jen ukázali negativní antigenní Covid test (kvůli přestupu v Německu) a v Kostarice pak už jen pas a papír s QR kódem (který jsme si vygenerovali už doma vyplněním formuláře na internetu). Vše šlo úplně hladce.
Kostarika se totiž otevřela zahraničním turistům již před půl rokem a dnes už jsou na nás dobře připraveni. Přírodní parky, pláže i muzea jsou otevřená na 100%, restaurace na 50% obsazenost …. jen night kluby a diskotéky mají zavřeno. Kostaričané ale neberou Covid na lehkou váhu a chovají se velmi zodpovědně a opatření, tj. roušky a zvýšená hygiena, se tady opravdu dodržují. Roušky jsou povinné v dopravních prostředcích, všech vnitřních prostorách a venku tam, kde se zdržuje více lidí.
Ráno po příletu na nás před hotelem čekal objednaný mikrobus a vyvezl nás na nejaktivnější kostarickou sopku Poás. Měli jsme obrovské štěstí – podařilo se nám dorazit ke kráteru ještě předtím, než se sopka zahalila do mraků… a byli jsme na vyhlídce nad kráterem úplně sami! Poté jsme pokračovali k Pacifiku a před západem slunce jsme už skákali do vln vyhřátého moře. Večer pak první posezení v hospůdce a kostarické „casado“ a dnes jsme si prošli prý nejkrásnější z místních národních parků – Manuel Antonio. A hlavně jsme si konečně pořádně zaplavali v úžasné 27 stupňové vodě!

Fotogalerie

Videa

Související zájezdy

Kostarika

Kostarika

16. 2. - 2. 3. 2019 Chci to vidět