Saalbach-Hinterglemm-Leogang MTB

Za zážitky bez obav

Saalbach-Hinterglemm-Leogang MTB

výběr zájezdu
 Zvolte typ zájezdu
Destinace
 Zvolte destinaci
Termín
Odjezd
+/-
Návrat
+/-
Cena
Cena od
Cena do
Ubytování

Strava

Doprava


Náročnost
Náročnost
Autor textu David Barták a kolektiv autorů

Máte rádi kouzlo staré, dřevěné a útulné chalupy zasazené do nádherné jarní přírody v podhůří alpských hor „daleko od civilizace“? Marně stále přemýšlíte, kde letos zažít neopakovatelná biková dobrodružství se svou partičkou podobně „trhlých“ přátel? Pokud ano, máme pro vás řešení přímo v cyklistickém ráji v okolí rakouských městeček Leogang a Saalbach, střediscích bikerům zaslíbených.

Celkově v pěti dnech zažijeme čtyři nadupané etapy plné atraktivních pasáží s řadou dlouhatánských a prudkých šotolinovo-asfaltových stoupáků a s daleko atraktivnějšími a delšími sešupy. Budeme se pohybovat i ve výškách kolem 2.100 m a tak věřte, že sjezdy budou opravdu sjezdy a horské cesty opravdu horskými cestami. Navíc každý den se s kolem vyšplháme na nějaký ten hřeben, vedoucí už nad hranicí lesa, čímž jsou zaručeny neskutečné výhledy na věčně bílé ledovce Kitzsteinhornu, Ankogelu a dalších třítisícových štítů.

Neochudíme se ani o hravé singletreky s technickými jezdivými úseky, vinoucími se po hliněných štěrkovitých pěšinách přes dřevěné lavičky i mělké brody. Lahůdkou nabitého programu bude bezpochyby jeden z nejznámějších a nejvyhledávanějších rakouských trailů – Hacklberg trail. Absolutně „datelný a jetelný downhill“, který, když se navíc spojí s Buchegg trailem, hodí dohromady pěkný desetikilometrový sjezd s tisíci metrovým převýšením. A kvůli tomu už se vyplatí půl dne šlapat nahoru!

Aby toho nebylo ještě málo, během jedné z našich etap máme příležitost pokořit slavnou Grossglockner Hochalpenstrasse, která je snad snem každého pořádného cyklisty. Během patnáctikilometrového stoupání s průměrným sklonem 10,3 % napočítáme devětadvacet číslovaných zatáček a nastoupáme 1.426 m. Lákadlem a motivací pro vás může být i fakt, že si celý úsek necháte za 2 EUR změřit a porovnáte tak výkonnost s dalšími dvaceti tisíci nadšenci, kteří se sem ročně vydají. Lístek si koupíte ve městě Ferleiten (1.145 m) a od té chvíle se vám počítá celkový čas. Končí se na Fuscher Törl (2.407 m), kde lístek vložíte do vyhodnocovacího přístroje, který vytiskne vámi dosažený čas a zároveň jej zapíše na oficiální výsledkovou listinu.

Pánové, mysleli jsme i na vaše drahé polovičky, nebojte se a klidně je vezměte s sebou. Drtivou většinu tras lze jednoduše zkrátit anebo rovnou vyrazit po pohodových údolních cyklostezkách. Nenáročných variant je nepřeberně a obvykle se na zájezdu sejde více takových, kterým volnější program vyhovuje.

Nocovat budeme v typicky rakouské chalupě v Saalbachu, která je určena jen pro naši komornější skupinu do 13 lidí. Součástí vybavení chalupy jsou 2 samostatné kuchyně se sporákem, myčkou, mikrovlnkou, kávovarem a rychlovarnou konvicí. Pokud se nám nebude chtít po celém dni v sedle vařit, vyrazíme do městečka ochutnat nějakou salcburskou specialitku s místním točeným.

Ještě váháte? Tak už nemusíte a v půlce června valííííme! Zatím leťte ven pořádně natrénovat, ať nám to tam šlape.

Do Rakouska se s námi můžete podívat na těchto zájezdech. Více zde...

Další MTB akce naleznete ZDE

Fotogalerie

Videa

Související zájezdy

Göstling - Hochkar

Göstling - Hochkar

15. 2. - 15. 2. 2020 Chci to vidět
Spital am Semmering - Stuhleck

Spital am Semmering - Stuhleck

19. 2. - 19. 2. 2020 Chci to vidět
Velikonoce na ledovci

Velikonoce na ledovci

19. 4. - 22. 4. 2019 Chci to vidět