Kitzbühel MTB aneb kolo je famózní věc

Za zážitky bez obav

Kitzbühel MTB aneb kolo je famózní věc

výběr zájezdu
 Zvolte typ zájezdu
Destinace
 Zvolte destinaci
Termín
Odjezd
+/-
Návrat
+/-
Cena
Cena od
Cena do
Ubytování

Strava

Doprava


Náročnost
Náročnost
Autor textu Ruda Růžička

Osvědčeným způsobem, jak si dobře vyčistit hlavu a přivodit stav dokonalé pohody, je vypravit se na kole do hor. Tentokrát jsme se vypravili objevovat kouzlo Kitbühelských Alp.

Z bajkerského úhlu pohledu to znamená vysápat se nekonečnými výjezdy do sedla, překonat kopce jako kráva (samozřejmě Milka) a teprve někdy k večeru dlouhý sjezd zpátky do údolí. V blízkém Kitzbühelu se už před mnoha lety začaly psát dějiny světového lyžování. Je vyhlášenou mekkou náročných lyžařů. Léto je zde naštěstí tak trošku mimo hlavní sezónu. Na hřebenech sem tam výletník, jehož na vysokohorské louky vynesla lanovka. Jinak ticho a klid, podmalovaný jen zvoněním zvonků alpských krav. Horské salaše vysoko v úbočích tisícimetrových strání spojují s údolím šotolinové a horské cesty. Díky nim je možné vyšlápnout si opravdu vysoko.

Na zahřátí jsme se „vyhoupli“ do sedla Stangenjoch 1.713 m, po hodnotném sjezdu ještě další výšvih na vrcholek Gensbichlscharte 2.127 m. To vše jen tak pro nepopsatelné výhledy z ptačí perspektivy a taky vyzkoušet, kam až se dá na horském kolem vyjet. Posledních 100 výškových metrů do sedla Oberkaseralm jsme kola vynesli a tím jsme konečně objevili hranici sjízdnosti. Strastiplná cesta přes sedlo, v kombinaci s adrenalinovým super trailem, však veškeré úsilí bohatě vyvážila.

V dalších etapách jsme podobnou vertikální nerozvážnost podnikli ještě k vrcholům Mittagskogel 1.999 m, Zweitausender 2.004 m a Pengelstein 1.938 m. Názvy těchto velikánů se vám brzy vykouří z hlavy vlivem kyslíkové euforie. Každý z těch kopců dá pěkně zabrat a na oplátku vám přivodí pocit báječného vyčerpání. Kombinace panoramatických výhledů, odkysličení mozku a zaslouženého pivka, už jen dokoná ten nepopsatelný pocit pohody. Všimnete si toho na každém vrcholu. Bajker splavený potem, rozvážně usrkává Radlera, přimhouřenýma očima monitoruje horizont a myslí si své. Vskutku spokojení lidé, tihle bajkeři…

Nechali jsme se vertikální posedlostí strhnout natolik, že jsme v Kitzbühelských Alpách ve čtyřech etapách našlapali 250 km s parádním převýšením 7.000 m. Tahle dávka je opravdu zaručeným receptem na dokonalé odreagování od pozemských strastí.

A ještě tip na závěr: Pokud se vám již delší dobu nedaří umlčet svou partnerku, vezměte ji sebou na kole na výlet. Třeba do sedla Stangenjoch. Po počátečních komentářích, se s narůstajícím převýšením dlouze odmlčí…

Do Rakouska se s námi můžete podívat na těchto zájezdech. Více zde...

Fotogalerie

Videa

Související zájezdy

Kitzbühel MTB

Kitzbühel MTB

27. 8. - 31. 8. 2024 Chci to vidět
Kitzbühelské Alpy

Kitzbühelské Alpy

27. 8. - 31. 8. 2024 Chci to vidět
Kitzbühelské Alpy s dětmi

Kitzbühelské Alpy s dětmi

27. 8. - 31. 8. 2024 Chci to vidět