Souostroví plné nej aneb 6 důvodů proč musíte navštívit Filipíny!

Za zážitky bez obav

Souostroví plné nej aneb 6 důvodů proč musíte navštívit Filipíny!

výběr zájezdu
 Zvolte typ zájezdu
Destinace
 Zvolte destinaci
Termín
Odjezd
+/-
Návrat
+/-
Cena
Cena od
Cena do
Ubytování

Strava

Doprava


Náročnost
Náročnost
Autor textu Martin Hájek

Cestování po Filipínách je velkou zábavou, kterou po mých několika návštěvách mohu doporučit každému tropického-ráje-chtivému cestovateli. Dokonalé pláže. Přátelští místní obyvatelé. Krásná příroda. Navíc, je to levná země, takže si zde za málo peněz užijete kupu zábavy.

Nenechte si ujít takovou úžasnou zemi! Podle mého názoru jsou Filipíny lepší než některé okolní země jiho-východní Asie. A řeknu vám proč:

1) LIDÉ
Pohostinnost Filipínců je nesrovnatelná se zbytkem světa!

Podle mých zkušeností s jinými Asiaty v jiho-východní Asii, se kterými jsem měl možnost se setkat, Filipínci jsou nejvíce laskaví a přátelští lidé, extrémně příjemní a zvědaví, ale ne vlezlí. Vždycky vypadají šťastní a usmívají se, což je to, co člověk na pohodové dovolené určitě potřebuje. Filipínci také rádi zpívají a tančí a neustále hledají příležitost k oslavám a tak zde budete mít určitě o zábavu postaráno.

V této zemi se též nebudete cítit jako pochodující peněženka a díky tomu se dostanete blíže k místní lidem a jednodušeji se se spřátelíte.

2) PLÁŽE A OSTROVY

Filipíny patří mezi největší souostroví na světě. Vše, o čem můžete snít, je spojeno s krásnými ostrovy Filipín!

Filipíny a pláže? ...to je nebeské spojení! Ráj!

Královnou všech pláží je pravděpodobně slavná Bílá pláž na ostrově Boracay, která byla poněkolikáté v řadě zvolena za jednu z deseti nejlepších pláží na světě. Kvůli množství turistů bych neřekl, že je to nejlepší, ale rozhodně nejslavnější.

Podle mého názoru ty nejhezčí pláže v souostroví najdete na severním konci ostrova Palawan (který byl mimojiné několikrát zvolený jako nejlepší ostrov na světě, to aby těch "nej" nebylo málo), v oblasti El Nido. Desítky ostrovů, ostrůvků a neobydlených vápencových útesů strmě vyrůstajících z průzračného moře zde ukrývají opravdový ráj na zemi, kam se já, ale i naši klienti rádi vrací.

Pokud tedy za sychravých zimních večerů toužíte po bílých písečných plážích a tyrkysových křišťálově čistých vodách, jste v té pravé zemi. Filipíny tvoří 7107 ostrovů a tak není tak těžké nalézt svou pláž snů nebo nedotčený ostrov, který budete mít jen pro sebe...

3) PŘÍRODA, FLORA A FAUNA
Filipíny mají jeden z nejrozmanitějších biotopů na zemi.

Filipíny jsou domovem rozmanitého výběru ptáků, rostlin, zvířat a mořských tvorů. Jen savců zde žije téměř 200 druhů a filipínský Nártoun je jeden z nejmenších (a nejroztomilejších) druhů opic na světě.

Spatřit zde můžete více než 600 druhů ptáků, více než 300 druhů plazů a obojživelníků a nejméně 400 druhů korálů. Šnorchlování s malými korálovými rybkami je zde skutečně dechberoucí, avšak to, co budete jen obtížně hledat v okolních zemích jsou Žraloci velrybí, kteří obývají pobřeží ostrova Cebu. Šnorchlování s nimi je skutečně nezapomenutelný zážitek!

Filipíny mají taktéž ohromující krajinu. Fantastické jsou Čokoládové kopce na ostrově Bohol, nad krásou prastarých rýžových teras v Banaue se vám bude tajit dech, a tomu všemu vévodí neuvěřitelné souostroví Bacuit u El Nido. Na ostrovech zkrátka můžete objevovat hory, pralesy, jeskyně, jezera a vodopády. Pokud milujete přírodu, budete milovat i Filipíny.

4) POČASÍ
Průměrné roční teploty se zde pohybují okolo 26°C. Ideální počasí, nemyslíte?

Díky tomu, že počasí na Filipínách nedosahuje extrémních horkých nebo extrémně nízkých teplot, tak je zde možné cestování po celý rok. Především v období, kdy je u nás sníh. A když už vás unaví teplé a slunečné počasí, pak není nic lepšího než se vydat zchladit do vysokých hor Kordiler nebo na některou z 35 aktivních sopek, které se na Filipínách nachází. Mimochodem, víte, že jen pár kilometrů na jih od hlavního města Manily můžete najít nejmenší sopku na světě, Taal Volcano.

5) JÍDLO
Jídlo prostě patří k cestování a na Filipínách jej tedy nesmíte opomenout...

Filipínská kuchyně není tak vyhlášená jeko třeba sousední čínská a musím přiznat, že jsem ještě nikdy neviděl filipínskou restauraci mimo tuto zemi. Ale to neznamená, že jídlo je tu špatné, vůbec ne!

Filipínci milují své jídlo a existuje spousta věcí, které stojí za to vyzkoušet! Pravděpodobně to co nejlépe charakterizuje místní kuchyni, je mix malajské, čínské, španělské, japonské a americké kuchyně. Zajímavý mišmaš, nemyslíte?

A co je můj nejoblíbenější filipínský pokrm? Adobo, vepřové maso vařené s octem a sójovou omáčkou podávané s rýži. Filipíny mají také příliš mnoho banánů a proto si k Adobu můžete dát banánový kečup, který je vynálezem Filipínců. Statečným cestovatelům pak mohu doporučit Balut - vařené vejce s nedostatečně rozvinutým kachním embryem uvnitř!

6) LEVNÝ ALKOHOL
Tam, kde je rum levnější jak ovocný džus!

Speciálně pro české turisty je dobrou zprávou to, že ceny alkoholu na Filipínách jsou nižší než ve většině zemí v okolí. Kdykoli si objednáte rum s džusem, můžete si být jisti, že dostanete tu "správnou" směs, protože šťáva z ovoce může být leckdy dražší než rum :-)

Na Filipíny se s námi můžete podívat v rámci expedice.

Všechny exotické expedice.

Fotogalerie

Videa

Související zájezdy

Filipíny expedičně s prodloužením o nejkrásnější pláže

Filipíny expedičně s prodloužením o nejkrásnější pláže

4. 1. - 24. 1. 2025 Chci to vidět
Laos a Kambodža

Laos a Kambodža

10. 1. - 25. 1. 2025 Chci to vidět
Mauritánie

Mauritánie

13. 1. - 25. 1. 2025 Chci to vidět
Mexiko

Mexiko

4. 1. - 24. 1. 2025 Chci to vidět
Patagonie a Ohňová země

Patagonie a Ohňová země

26. 1. - 11. 2. 2025 Chci to vidět
Barma (Myanmar)

Barma (Myanmar)

24. 11. - 13. 12. 2019 Chci to vidět
Filipíny

Filipíny

15. 2. - 3. 3. 2019 Chci to vidět
Írán

Írán

9. 11. - 23. 11. 2019 Chci to vidět